R/E/P Community

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: yamaha 01v96 vcm and cubase LE AI Elements 7 64 bit?  (Read 1929 times)

Richard Wong

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 13
  • Real Full Name: Richard Wong
yamaha 01v96 vcm and cubase LE AI Elements 7 64 bit?
« on: November 21, 2015, 10:58:51 am »

Hi everyone

I own several copies of Cubase LE...bla,bla,bla and also 3 Steinberg UR series preamps (UR-22, UR-44, UR-824)

I also own a Yamaha 01v96 vcm mixer

The Yamaha docs say it is compatible with Cubase SX ??

Anyhow, if I could get the 01v to talk to Cubase, could I use the mixer as both a control surface and substitute for the UR's?

In other words, I would like to plug up to 16 mikes, etc into the 01v, send dry signals to Cubase, then mix, tweak in either Cubase or by sending back out to the 01v

I want to keep the raw music intact.

Is this doable?  Will there be latency issues....? other problems?

TIA
Logged

Richard Wong

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 13
  • Real Full Name: Richard Wong
Re: yamaha 01v96 vcm and cubase LE AI Elements 7 64 bit?
« Reply #1 on: December 02, 2015, 09:13:11 pm »

anyone?
Logged

Fletcher

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 589
Re: yamaha 01v96 vcm and cubase LE AI Elements 7 64 bit?
« Reply #2 on: December 03, 2015, 12:06:26 pm »

You're WAY outside my area of expertise... wish I could be of some assistance, but alas, I got nothin'.

Peace
Logged
CN Fletcher

mwagener wrote on Sat, 11 September 2004 14:33
We are selling emotions, there are no emotions in a grid


"Recording engineers are an arrogant bunch
If you've spent most of your life with a few thousand dollars worth of musicians in the studio, making a decision every second and a half... and you and  they are going to have to live with it for the rest of your lives, you'll get pretty arrogant too.  It takes a certain amount of balls to do that... something around three"
Malcolm Chisholm

mbrebes

  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 53
  • Real Full Name: Michael Brebes
Re: yamaha 01v96 vcm and cubase LE AI Elements 7 64 bit?
« Reply #3 on: December 03, 2015, 04:05:48 pm »

From what I was able to read about the mixer, Cubase can control the mixer but the mixer cannot be used as a computer audio interface.  You would still need to use the Steinberg UR interfaces to get audio in and out of the computer.
Logged

Richard Wong

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 13
  • Real Full Name: Richard Wong
Re: yamaha 01v96 vcm and cubase LE AI Elements 7 64 bit?
« Reply #4 on: December 15, 2015, 12:42:27 am »

Thanks for the responses....I've been playing with it a bit and so far...


I can get 24 channels in all in to my daw....but I need to upgrade to a full version of cubase
settings for buffers can be  a bit tricky, but looking good so far

thx
Logged
Pages: [1]   Go Up