R/E/P Community

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Possible to sync a Tascam TSR8 to Pro Tools LE?  (Read 1716 times)

Neon Noodle

  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 53
Possible to sync a Tascam TSR8 to Pro Tools LE?
« on: February 22, 2006, 06:47:17 pm »

I have a Tascam TSR8, and am considering purchasing a Digi002 Pro Tools LE 7 system, and was wondering if anyone has ever had any luck sync'ing up these two mediums? It would be great to have the best of both the digital and analog mediums...
Logged
Look upon the Neon Noodle
Coming at you, the great cheese doodle
Amid the keyboards he will tinker
To feed your mind and twist your thinker

el duderino

  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 792
Re: Possible to sync a Tascam TSR8 to Pro Tools LE?
« Reply #1 on: February 23, 2006, 03:41:37 pm »

you need to get a midi timepiece (or something like it). it'll convert the smpte off the reel to midi timecode so protools can read it. alternatively you could spend about a grand on the dv toolkit option which gives LE SMPTE capabilities and allowing you to bypass the timepiece.
Logged

xonlocust

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 237
Re: Possible to sync a Tascam TSR8 to Pro Tools LE?
« Reply #2 on: February 23, 2006, 05:37:16 pm »

it's also pretty easy to sync a motu 828 mk ii to tape - if you want to go that route - no PT, but also no extra devices needed. you can use audiodesk which the 828 comes with, or upgrade to digital performer or perhaps another application.

Neon Noodle

  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 53
Re: Possible to sync a Tascam TSR8 to Pro Tools LE?
« Reply #3 on: February 25, 2006, 05:53:07 pm »

Well, thank you very much indeed!
Logged
Look upon the Neon Noodle
Coming at you, the great cheese doodle
Amid the keyboards he will tinker
To feed your mind and twist your thinker
Pages: [1]   Go Up